Flevolands Kampioenschap biertappen voor professionals

Annemarie Paauw winnares van het Flevolands Kampioenschap biertappen.

Op de eerste beursdag van de horecavakbeurs HorecaFair is het Flevolands Kampioenschap biertappen voor professionals gehouden. Een spannende strijd waarbij Annemarie Paauw van het Wapen van Ens de meeste punten heeft behaald en zichzelf nu Flevolands Kampioen biertappen mag noemen.

Van de groep van 25 deelnemers, bleven uiteindelijk de vijf beste ‘tappers’ over. Deze gaan door naar de halve finale. De deelnemers die het beste presteren tijdens de halve finale, strijden tijdens de Horecava in Amsterdam om de titel: Nederlands Kampioen Biertappen.De concurrentie was dit jaar erg hoog. Een kleine fout kan al fataal zijn en de deelnemers de plek voor de halve finale kosten. Zenuwen onder controle houden en in opperste concentratie aan het werk. Dit was zeker af te lezen op het gezicht van de deelnemers.

Een goed getapt biertjes moet aan verschillende eisen voldoen. De schuimkraag moet in goede verhouding zijn ten opzichte van het bier. Er mogen geen luchtbelletjes in zitten en het moet een mooie strakke kraag zijn. Bij het flesje bokbier moet er ook een mooie kop op zitten, aldus Lucienne Brons van de organisatie

In de jury zat dit jaar onder andere Bas van der Aa. Hij is de huidige Nederlands Kampioen Biertappen. „Het niveau ligt erg hoog. Ik ben bij meerdere wedstrijden aanwezig en in elke provincie zijn veel goede kandidaten. Bij deze voorronde zijn zeker kandidaten die weleens een finaleplek kunnen halen in Nijkerk.”