Voorrondes NK Pannenkoeken bakken een spannende strijd

Op dinsdag 4 november hebben pannenkoekenrestaurants uit heel Nederland gestreden om een plaats te bemachtigen voor de finale van het NK Pannenkoeken bakken die tijdens de Horecava 2015 wordt gehouden.

De voorrondes voor het kampioenschap, georganiseerd door Hakvoort Professional en Koopmans Professioneel is gehouden tijdens de horecavakbeurs “HorecaFair 2014” te Emmeloord.

Alle 32 deelnemers moesten twee verschillende soorten pannenkoeken maken. Een naturel pannenkoek en een specialiteiten pannenkoek die o.a. op basis van originaliteit, smaak en presentatie werden beoordeeld.

Onder het toeziend oog van de jury, de vele bezoekers en de toegestroomde media zijn alle deelnemers beoordeeld op kooktechniek, creativiteit, smaak en presentatie. De deskundige jury bestond uit Jaap Dekker (oud bestuurslid/oprichter van de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants), John van Beek (restauranteigenaar/kok van Eindeloos in Emmeloord), Els Punt (warenonderzoek bij de ANWB/Kampioen). Deze jury werd gecomplementeerd door een kinderjury die bestond uit de vriendinnen Femke en Fleur. Zij waren ook lid van de jury tijdens de finale van afgelopen jaar.   

    


Er zijn 15 deelnemers geselecteerd die door gaan naar de finale die gehouden wordt op maandag 12 januari tijdens de Horecava 2015. Daar strijden de deelnemers naast de “vergulde Pannenkoekenpan” om de titel “Nederlands Kampioen Pannenkoeken bakken 2014 -2015”. Deze finalewedstrijd zal door Hakvoort Professional en Koopmans Professioneel samen met de Stichting Lekkerste Wedstrijden worden georganiseerd.

 

 

In willekeurige volgorde de 15 finalisten!
 

Kort-Jak - Robert de Bruijn
Herberghe de Coeckepanne - Albert Vriens
De Helvoirtse Heide - Carline van Balen
De Pannenkoek - Marike Geerdink
Pannenkoekenhuis D`n Berepot - Guus Knippels
De Dorpsherberg - Mohamed Challam
't Jagersnest - Gillian Wilkens
De Heikamp - Rob Weijers
Pannenkoekenhuys t Noorden - Kevin Kweldam
Restaurant Pannenkoek Enzo - Ton Snijders
PannenkoekVilla Hartelust - Ferry Meerwijk
De Rheezerbelten - Andre Mulder
Pannenkoek/Eethuis la Marquise - Frank Eggerding
't Pannekoekhuis Schaarsbergen - Tonny Arts
Herberg de boswachter - Lennard kok