Gouden Garde gewonnen door Lincy van Bovenend

Winnaar-Durf-te-Koken.jpg

“Durf te Koken” is dé kookwedstrijd waarin aankomende topkoks hun beste beentje voor hebben gezet om tot winnaar van de “Gouden Garde” gekroond te mogen worden. Dit jaar tijdens HorecaFair 2014 is Lincy van Bovenend uitgeroepen tot winnaar.

De wedstrijd stond onder leiding van Onno Kokmeijer bekend van sterren restaurant Ciel Bleu. De eerste wedstrijddag moesten de leerlingen een voorgerecht en een hoofdgerecht bereiden. Het voorgerecht moest bestaan uit een platvis (schol), gecombineerd met schaal- en/of schelpdieren. Het gerecht diende naar eigen inzicht te worden voorzien van begeleidende garnituur en saus. Voor het hoofdgerecht werden er piepkuikens uitgereikt die op het karkas bereid diende te worden en gecombineerd moesten worden met een groente- en aardappelgarnituur en begeleidende saus. De dagwinnaars van de 3 voorrondes zijn op woensdag 5 november teruggekomen om te strijden in de finale.
 

Lees hier meer over de finale van deze wedstrijd.

Terug naar overzicht